Daglenzen, de voordelen en nadelen op een rij

Voordelen en nadelen van daglenzen

Daglenzen zijn contactlenzen voor éénmalig gebruik. Daglenzen zijn bedoeld om éénmalig in en uit te halen en gaan één dag mee. Voor het slapen dienen daglenzen te worden verwijderd. Na verwijderen moeten de contactlenzen worden weggegooid.

De voordeligste daglenzen online

Waarom daglenzen dragen?

In het algemeen geldt dat contactlenzen die vaak worden vervangen gezonder zijn voor het oog en ook comfortabeler aanvoelen.

In onze tranen komen van nature eiwitten, vetten en kalkafzettingen voor. Deze zetten zich af op de contactlenzen. Deze afzettingen zorgen ervoor dat je contactlenzen minder comfortabel aanvoelen en kunnen zelfs oogontstekingen veroorzaken.

Uiteraard is het mogelijk contactlenzen te reinigen. Vaak blijven er dan toch wat restjes vuil achter. In de loop der tijd kunnen al deze restjes vuil bij elkaar voor problemen gaan zorgen. Voor speciale maatwerk contactlenzen die langer dan een dag meegaan, heeft de oogzorgspecialist vloeistoffen om de contactlenzen zo goed mogelijk mee schoon te maken en de desinfecteren.

Gemak en gezondheid

Er zijn twee manieren om zoveel mogelijk onderhoud aan contactlenzen te vermijden. Je kunt dag-en-nachtlenzen dragen. Deze kun je gedurende meerdere dagen 24-uur per dag in houden en dan weggooien. Dit type contactlenzen is voor de meeste mensen niet geschikt; er is namelijk een verhoogde kans op oogproblemen zoals ontstekingen en zuurstoftekorten aan het oog.

De andere manier is door daglenzen te gebruiken. Iedere dag draag je een nieuw, schoon paar contactlenzen. Er zijn geen schoonmaakvloeistoffen nodig en er is geen opbouw van vuil in de lens. Tevens draag je deze lenzen niet dag-en-nacht, waardoor je minder kans op oogproblemen hebt.

Het verschil tussen daglenzen en gewone zachte contactlenzen

In de tijd dat er nog geen daglenzen, weeklenzen en maandlenzen bestonden, was het al bekend dat het vervangen van contactlenzen goed was voor de gezondheid van de ogen. Helaas was de productie van contactlenzen een kostbare aangelegenheid. Door contactlenzen intensief schoon te maken, kon men het snelle vervangen nog enigszins uitstellen.

Nieuwe productiemethodes zorgen ervoor dat er nu in groot volume kwalitatief goede contactlenzen kunnen worden gemaakt. Er zijn zelfs nieuwe contactlensmaterialen ontwikkelt specifiek voor dit type contactlenzen.

Hoeveel kosten daglenzen?

Daglenzen zijn meer betaalbaar dan menigeen denkt. De dagelijkse kop koffie die je onderweg naar je werk haalt, is duurder dan een paar daglenzen. Van die kop koffie geniet je een kwartier, terwijl je een hele dag kunt genieten van je lenzen!

Wel zullen 365 paar daglenzen vaak meer kosten dan 12 paar maandlenzen. Echter houdt er rekening bij dat je bij die maandlenzen ook nog schoonmaak vloeistoffen nodig hebt. Uiteindelijk zal het prijsverschil minimaal zijn, maar de voordelen zijn vele malen groter!

Nadelen

Naast dat sommigen de aanschafkosten van daglenzen wat hoog kunnen vinden, zijn er ook vragen over de hoeveelheid afval dat geproduceerd wordt. Inmiddels zijn er oogzorgprofessionals die de blisters en contactlenzen van bepaalde merken terugnemen. Deze worden dan gerecycled. De kartonnen verpakking kan bij de papierinzameling.

Daglenzen kopen bij jou in de buurt

Wil je daglenzen gaan dragen, laat je dan goed adviseren. Er zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar. De oogzorgprofessional luistert naar jouw wensen en bekijkt welke lens het beste bij jouw ogen past.

Maak online een afspraak voor een oogmeting bij een Pearle vestiging bij jou in de buurt !

      Geef als eerste een reactie

      Geef een reactie

      Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.