Zuignap om contactlenzen te verwijderen

Zuignap om contactlenzen te verwijderen

Met name harde contactlenzen worden vaak met een zuignapje van het oog verwijderd. Veel mensen kunnen het ook zonder de zuignap, maar de vraag is of dat helemaal verstandig is. Om de lens zonder het zuigertje te verwijderen dient men met de vinger aan de zijkant van het oog het ooglid wat strak te trekken en knippert men de harde contactlens zo uit het oog. Een andere manier is om in plaats van te knipperen, met wijsvinger het onderste ooglid tegen de lens aan te drukken. Ook dan kan de lens uit het oog komen. Er zijn een paar nadelen aan deze oplossing: de lens kan op de grond vallen, maar ook kan het ooglid beschadigd raken. Een zuignap is dan ook eigenlijk het beste te gebruiken voor het verwijderen van de contactlens.

Stappenplan verwijderen harde contactlens met een zuignapje

 1. Handen wassen

  Was altijd de handen voordat je met je contactlenzen aan de gang gaat. Hygiëne is super belangrijk!

 2. Bevochtig de zuignap

  Bevochtig de zuignap met een druppel zoutoplossing (voor contactlenzen), zo gaat de lens makkelijker uit het oog.

 3. Plaats het zuigertje tussen duim en wijsvinger

  Sommige zuigertjes kunnen worden ingeknepen. Is dit bij jouw contactlenszuiger het geval, doe dit dan. Zo ontstaat er een vacuum.

 4. Kijk nu in de spiegel en maak het oog groot

  Kijk in de spiegel en maak het oog groot door de oogleden op te trekken. Hiervoor zijn eventueel de vingers voor te gebruiken. Plaats het zuigertje voorzichtig in het midden op de harde contactlens.

 5. Verwijder de zuiger met de contactlens

  Haal nu voorzichtig de lens met het zuigertje uit het oog.

Na gebruik lenszuiger reinigen

Reinig de lenszuiger na gebruik. Dit kan door goed afspoelen onder de kraan en daarna afdrogen met een schone, niet pluizend tissue. Verder moet de zuiger aan de lucht drogen. Vervang de zuiger standaard om de 3 maanden.

Na het verwijderen van de harde contactlens dient deze gereinigd te worden met een reiniger speciaal bedoeld voor uw harde contactlenzen.

Zuignapje contactlenzen bestellen

Bestel nu uw contactlenszuigertje voordelig bij zuignapje.nl

Afspraak maken voor een contactlenscontrole of een oogmeting?

Maak nu een afspraak bij een winkel bij u in de buurt voor een goede oogmeting of een contactlenscontrole. Ook als u de contactlenzen online heeft gekocht!

Maak online een afspraak voor een oogmeting bij een Pearle vestiging bij jou in de buurt !

   Geef als eerste een reactie

   Geef een reactie

   Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.