Hooikoorts, start op tijd met medicatie

hooikoorts start op tijd met medicijnen

Het hooikoorts seizoen valt vroeg dit jaar. We hebben een erg zachte winter gehad en de temperatuur is betrekkelijk hoog voor de tijd van het jaar. Hierdoor begint de bloei van bloemen, planten en bomen ook eerder. Hoe mooi het er ook uitziet, voor de echte hooikoorts patiënt is het niet fijn.

Medicatie bij hooikoorts

Er zijn diverse medicijnen voor mensen met allergieën. De meeste patiënten gebruiken pillen om de allergie te onderdrukken of een neusspray vanwege de loopneus. Verder worden vaak ook oogdruppels gebruikt om de allergische reactie te verminderen. Een deel van deze medicatie is vrij verkrijgbaar. Voor mensen die ernstige klachten hebben, kan via de huisarts op recept speciale medicatie verkregen worden. Wil je echt goed weten waar je precies op reageert dan kan een test op allergieën uitkomst bieden. Zo weet je meteen in welke periode van het jaar je allergisch bent voor bloeiende bloemen, planten en bomen. Vaak wordt er dan ook getest op veelvoorkomende huisdieren.

Corona en hooikoorts

Het coronavirus waart momenteel rond en heeft niets met hooikoorts te maken. Ook zullen de medicijnen tegen hooikoorts je niet beschermen tegen het coronavirus.

Wat wel van belang is om juist nu op tijd te starten met de medicatie tegen de allergische reacties. De werking van veel medicijnen begint pas zodra het enige tijd wordt toegepast. Vaak wachten mensen met medicatie tot de eerste symptomen te voorschijn komen: niezen, loopneus en tranende ogen.

Door op tijd te beginnen kun je het gesnotter door hooikoorts voorkomen. Ga je alsnog snotteren, hoesten en moeilijk ademhalen? Lees dan het artikel over coronavirus besmetting via de ogen voor meer informatie.

Hooikoorts en contactlenzen

Draag je contactlenzen en heb je last van hooikoorts? Laat je dan goed voorlichten door je oogzorgspecialist. Sommige contactlenzen helpen bij het verminderen van de hooikoortsklachten. Tevens hebben sommige oogdruppels invloed op het materiaal van contactlenzen. Jouw oogzorgspecialist staat klaar om je te adviseren.

Dichtstbijzijnde oogzorgspecialist

Onderstaande oogzorgspecialisten kunnen je helpen bij je vragen met betrekking tot hooikoorts en de effecten op je ogen en contactlenzen.

Maak online een afspraak voor een oogmeting bij een Pearle vestiging bij jou in de buurt !

   1 Comment

   1. nteressant artikel over medicijnen. Ik waardeer je werk enorm. Bedankt hiervoor en blijf vooral posten.

   Geef een reactie

   Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.