Sporten met contactlenzen

Sporten met contactlenzen

Ben je lekker aan het hardlopen stuitert de bril van je neus. Ben je in de regen aan het voetballen, zie je niets meer door de regendruppels. Herken je dit? De oplossing kun je vinden in contactlenzen.

Contactlenzen zijn ideaal bij het sporten. Of het nu extreme sporten zijn of dammen, contactlenzen zijn er voor praktische iedere sport.

voordelen aan contactlenzen

 • Je hebt geen last van een afzakkende bril doordat je zo actief bezig bent.
 • Je hebt geen last van condensvorming op je brillenglazen.
 • Je hebt geen last van een kleiner gezichtsveld door de randen van de bril

Contactlenzen geven je de vrijheid tijdens het sporten: scherp zien zonder iedere keer je bril goed te zetten of schoon te moeten maken. Daarnaast geeft het bredere gezichtsveld je een beter overzicht. Het zorgt ervoor dat jouw reactievermogen verbetert doordat je sneller bijvoorbeeld een bal op je ziet afkomen.

Voor veel buitensporters is er nog een voordeel, je kunt namelijk iedere zonnebril dragen die je wilt, zonder dat deze speciaal op sterkte moet worden gemaakt, je draagt tenslotte contactlenzen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan wielrennen. Soms heb je een zonnebril nodig die echt de hoeveelheid licht dempt, de andere keer wil je juist een contrast verhogende bril dragen. Sommige wielrenners hebben wel 5 verschillende fietsbrillen, afhankelijk van het weer en omstandigheden kiezen zij de juiste bril voor het moment. Deze dragen ze samen hun vertrouwde contactlenzen die zorgen voor het goede zicht.

Topsporters en contactlenzen

Wist je dat sommige topsporters het “zien” tot een heel belangrijk item van hun training hebben gemaakt ? Er zijn optometristen die naast het aanpassen van contactlenzen bij deze topsporters ook nog visuele trainingen geven. Hierdoor kunnen ze nog sneller reageren op wat er in hun omgeving gebeurd, terwijl ze gefocust zijn op 1 punt.

Daglenzen voor sporters

Draag jij graag een bril, maar vind je het vervelend om deze bij het sporten te dragen? Dan zijn daglenzen wellicht een goede keuze voor jou. Je hoeft dan niet na te denken over het schoonmaken. Gewoon na het sporten uitdoen en weggooien en je kunt weer je bril op.

Jouw oogzorgspecialist kan je helpen bij het kiezen van de juiste contactlenzen voor het sporten.

Dichtstbijzijnde oogzorgspecialist

Maak online een afspraak voor een oogmeting bij een Pearle vestiging bij jou in de buurt !

   Geef als eerste een reactie

   Geef een reactie

   Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.