Contactlenscontrole.nl geeft antwoord op veel gehoorde klachten over contactlenzen tijdens de zwangerschap. Problemen die specifiek tijdens de zwangerschap spelen waardoor het dragen van contactlenzen ineens niet meer comfortabel is. Vaak is dit op eenvoudige wijze te verhelpen.

“We krijgen regelmatig vragen van mensen die ineens last hebben van hun lenzen, tijdens hun zwangerschap” aldus Anton Hofstede, redacteur van contactlenscontrole.nl en tevens optometrist. “Het lichaam verandert tijdens de zwangerschap en dat geldt ook voor de ogen”.

Hormonen, eiwitten en droge ogen

Tijdens de zwangerschap verandert er veel in het lichaam. De hormoonhuishouding verandert en dat heeft heel veel invloed op de ogen. Zo kan de sterkte van de ogen tijdelijk worden beïnvloed, maar nog vaker zien we dat vrouwen last krijgen van extra eiwitafzetting op de contactlenzen of juist het gevoel krijgen van droge ogen. Vaak is het ongemak maar van tijdelijke aard. Zodra het lichaam na de zwangerschap weer hersteld is en de hormoonhuishouding weer in de toestand van voor de zwangerschap is, zullen de klachten verdwijnen. Onder invloed van onder andere borstvoeding, kunnen de klachten juist langer aanhouden.

Oplossingen tijdens de zwangerschap

Er zijn oplossingen. De oogzorgprofessional kan uitzoeken wat de oorzaak is van de specifieke klachten tijdens de zwangerschap. Zo heeft de ene persoon baat bij een andere contactlensvloeistof, maar kan het wisselen van type contactlenslens ook een oplossing zijn. De oogzorgprofessional geeft hierin advies op maat.

Op https://contactlenscontrole.nl/zwangerschap-en-contactlenzen/ wordt dieper ingegaan op de ongemakken en oplossingen met contactlenzen tijdens de zwangerschap.

Over Contactlenscontrole.nl

Contactlenscontrole.nl gaat in op vragen die leven onder contactlensgebruikers. Door het geven van informatie wil contactlenscontrole.nl ervoor zorgen dat mensen op een verantwoorde manier contactlenzen dragen en te voorkomen dat door verkeerd gebruik schade aan de ogen ontstaat of dat iemand geen vertrouwen meer heeft in contactlenzen. Contactlenscontrole.nl werkt samen met oogzorgspecialisten in de regio. Deze staan klaar om consumenten te voorzien van advies, goede oogzorg en het bieden van de beste oplossingen op het gebied van correctiemiddelen zoals contactlenzen en brillen.

Beeldmateriaal

Campagnebeelden Zwanger en de ongemakken van contactlenzen
Rechtenvrije beelden gemaakt door Chema Photo, Barcelona

Contact

Anton Hofstede, eigenaar Contactlenscontrole.nl, 06 24 31 89 06
anton@contactlenscontrole.nl