Tegen de kans op besmetting wordt momenteel vooral gebruik gemaakt van mondkapjes. Nu blijkt dat er een reële kans bestaat dat besmetting met het virus ook kan plaatsvinden via de ogen.

“Wij krijgen regelmatig van consumenten oog gerelateerde vragen, waaronder de afgelopen dagen over het Coronavirus” aldus Anton Hofstede, redacteur van Contactlenscontrole.nl en tevens optometrist. Wij zijn op deze vragen ingegaan en hebben de literatuur erop nageslagen.

Overdracht van het Coronavirus

Net als het gewone griepvirus wordt ook het Coronavirus overgebracht door lichaamsvloeistoffen dat bijvoorbeeld door niezen of hoesten via de lucht bij iemand anders beland. Meestal worden deze minuscule druppeltjes ingeademd via de neus of de mond, waarna het de persoon kan infecteren.

Longarts Wang Guangfa van de Universiteit van Peking vermoedt dat hij besmet is geraakt via zijn linker oog omdat hij geen oogbescherming droeg. Zijn linker oog begon te ontsteken, waarna hij koorts kreeg en een opbouw van slijm in zijn neus- en keelholtes. Dr. Jan Evens Patterson, professor aan de Universiteit van San Antonio bevestigd dat het potentieel mogelijk is dat deze infectie inderdaad op deze manier heeft plaats gevonden.

Besmetting via het oog voorkomen

Naast een goede mondkap is het verstandig om ook een goed beschermende bril te dragen wanneer iemand in contact komt met een persoon die besmet is met het coronavirus. Daarnaast moet het hygiëneprotocol aangehouden worden.

Meer informatie over de mogelijke besmetting met het Coronavirus via het oog is te lezen op https://contactlenscontrole.nl/coronavirus-besmetting-via-de-ogen/

Over Contactlenscontrole.nl

Contactlenscontrole.nl is een informatieplatform voor consumenten, onafhankelijk van de industrie. Er wordt ingegaan op vragen die leven onder consumenten om ervoor te zorgen dat deze op een verantwoorde manier omgaan met contactlenzen en de gezondheid van de ogen.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anton Hofstede.
T: 06 – 24 31 89 06
E: anton@contactlenscontrole.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.