Kleurlenzen, doe er verstandig aan

kleurlenzen opticien

Kleurlenzen koop je bij voorkeur via de opticien. Er zijn veel verschillende soorten en niet iedere kleurlens is geschikt voor elk oog.

Voor een avondje uit of gewoon voor altijd. Het kan leuk zijn om de kleur van de ogen wat te veranderen. Er zijn veel verschillende merken en daar zit nu ook de uitdaging. Niet ieder merk is even goed voor jouw ogen. Er zijn zelfs contactlenzen die schadelijk zijn voor de ogen.

Laat je niet verleiden tot de aankoop van goedkope kleurlenzen via dubieuze handelaren. Kies met beleid en laat je vooraf vooral adviseren door een contactlensspecialist of optometrist. Die kunnen achterhalen welke merken en type kleurlenzen geschikt zijn voor jouw ogen en welke schoonmaakvloeistoffen jij het beste kunt gebruiken.

Kleur, glans, glitter

Er is een hoop mogelijk met kleurlenzen.
Zo zijn er lenzen waarbij het lijkt alsof er extra glans in je ogen zit. Voor een romantische avond is dit natuurlijk geweldig. Maar er zijn ook contactlenzen waarbij het lijkt alsof je ogen glinsteren. Gaaf voor een feestje.

De meeste mensen kiezen voor een kleurlens en daar komt meer bij kijken dan je van te voren bedenkt. Laat je dan ook niet verrassen.

Kleureffect

Heb je blauwe ogen en wil je deze nog intenser maken, dan zijn daar kleurlenzen voor die alleen dat effect hebben. Deze lenzen zijn er voor ieder kleur ogen.

Wil je juist je iris meer benadrukken dan zijn daar weer andere kleurlenzen voor. Deze hebben een iris opdruk, waardoor de kleurintensiteit versterkt wordt.

Heb je bijvoorbeeld groene ogen en wil je iets meer blauw toevoegen? Dat is mogelijk met deze iris print lenzen.

Bij lichte ogen kun je de kleur ook gedeeltelijk aanpassen. Lichte groene ogen kun je blauw doen lijken, lichte blauwe ogen maak je bruin.

Echter donkere ogen krijg je niet groen of blauw. Er zijn lenzen met een hele sterke kleuropdruk, waardoor je wel de groene of blauwe kleur krijgt.
Het nadeel is dan wel, dat het zichtbaar is dat je kleurlenzen draagt.
Denk dus goed na of je dat wilt.

Niet uitwisselen met anderen

Heb je kleurlenzen, ga ze dan niet uitwisselen met anderen. Het is onhygiënisch en je kunt er nare oogontstekingen van krijgen. Ook al reinig jij jouw lenzen nog zo goed: niet doen. Laat je vooral niet overhalen.

Schoonmaken

Kleurlenzen zijn echte contactlenzen en moeten ook op dezelfde manier schoongemaakt worden. Besteedt hier aandacht aan. Nog meer dan bij gewone contactlenzen in verband met de opdruk van de kleur.

Bewaren van kleurlenzen

Kleurlenzen worden vaak niet dagelijks gedragen. Daarom moet je ze na het dragen goed schoonmaken. Reinig ook de lenshouder met je schoonmaakvloeistof. Zorg er voor dat de lenzen en de houder niet in contact komen met water.
Vul de lenshouder en doe hier de kleurlenzen in. Wekelijks moet de lensvloeistof vervangen worden. Heb je een tijdje de lenzen niet gebruikt en wel de vloeistof wekelijks vervangen, dan is het alsnog verstandig de contactlenzen een keer extra te reinigen voordat je ze in doet.

Laat je adviseren

Laat je goed adviseren door een oogzorgspecialist. Deze kan uitzoeken wat voor jouw de beste kleurlens is en samen met jou de kleur bepalen. Tevens kan de oogzorgspecialist aangeven welke contactlensvloeistof het beste voor jou en jouw nieuwe kleurlenzen geschikt is.

Dichtstbijzijnde oogzorgspecialist

      Geef als eerste een reactie

      Geef een reactie

      Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.