Iedere dag veilig contactlenzen dragen

Iedere dag veilig contactlenzen dragen

Het is tegenwoordig geen enkel probleem meer om de hele dag veilig contactlenzen te dragen. Het is wel belangrijk om tijdens het slapen de contactlenzen uit te doen. Zijn het nachtlenzen, dan zet je deze juist in voor het slapen gaan.

Tijdelijk geen contactlenzen dragen

Er kunnen tijdelijke problemen zijn met de ogen, waardoor het dragen van contactlenzen niet comfortabel is. Het wordt bijvoorbeeld afgeraden om contactlenzen te dragen in de volgende gevallen:

 • Rode of geïrriteerde ogen
 • Medicijngebruik welke niet in combinatie met contactlenzen mogen worden gebruikt (bijvoorbeeld oogdruppels tegen allergie)
 • Allergische reactie op contactlens gerelateerde producten (neem direct contact op met één van onderstaande oogzorgspecialisten!)
 • Gevoel van droge ogen
 • Oogontsteking of een ontsteking aan de oogleden

Jouw oogzorgspecialist kan ook om andere redenen aangeven om tijdelijk te stoppen met het dragen van contactlenzen. Volg altijd deze aanwijzingen op.

Soms is er het gevoel dat er een lens achter het oog zit. Dit is onmogelijk. Wel kan het zijn dat er een lens verscholen zit onder een ooglid. Dit kan een raar gevoel geven, dat zelfs na het verwijderen van de lens blijft. Het oog is dan geïrriteerd en het duurt een paar dagen voordat dit verdwijnt. In de tussentijd mag er geen lens gedragen worden.

Val je een keer in slaap met de contactlenzen nog in, dan kan er sprake zijn van tijdelijk zuurstoftekort van het hoornvlies. Het is dan verstandig om een paar dagen de bril te dragen in plaats van contactlenzen.

Veilig iedere dag contactlenzen dragen met jouw oogzorgspecialist

Op een veilige en verantwoorde wijze contactlenzen dragen, neem dan contact op met één van onderstaande oogzorgspecialisten. Aan de hand van jouw wensen in combinatie met een goed oogonderzoek geven zij aan welke contactlenzen het beste bij jouw passen.

Draag je al contactlenzen, laat deze dan regelmatig controleren. Ook als je ze via internet hebt gekocht, ben je van harte welkom bij onderstaande adressen.

Maak online een afspraak voor een oogmeting bij een Pearle vestiging bij jou in de buurt !

   Geef als eerste een reactie

   Geef een reactie

   Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.