Droge ogen? In Monnickendam vind je hulp

Droge ogen Monnickendam

Eelke en Daan weten wel raad met droge ogen. In de winkel Bril & Lens in Monnickendam komen regelmatig mensen die de problemen ondervinden van droge ogen en zij kunnen de problemen vaak achterhalen en een oplossing bieden.

Beeldschermen, mobieltjes en tablets veroorzaken droge ogen

Het is niet zozeer dat deze apparaten de droge ogen veroorzaken, maar het gevolg van het gebruik ervan wel. Tijdens het kijken naar een beeldscherm of smartphone/tablet gaan we naar een beeldscherm staren. Tijdens het staren gaan de ogen minder knipperen. Hierdoor verdampt als het ware de traanlaag welke op het oog ligt. En dit geeft het droge gevoel.

Een oplossing is om beter te letten op het knipperen. Makkelijker gezegd dat gedaan. Lukt dit niet, dan hebben Eelke en Daan in de winkel in Monnickendam speciale oogdruppels. Deze zorgen ervoor dat je ogen minder snel uitdrogen.

Airconditioning en climate control veroorzaken droge ogen

Op kantoren is de luchtkwaliteit vaak niet helemaal op orde, al begint het wel te verbeteren. Eén van de problemen is de luchtvochtigheid. Is deze te laag, dan kan men last krijgen van droge ogen. In combinatie met beelschermwerk kunnen deze klachten verergeren. Mogelijke oplossingen zijn om meer te knipperen met de ogen, zodat het traanvocht op het oog ververst wordt. Ook is het mogelijk om de luchtvochtigheid beter af te stellen. Een goede luchtvochtigheid ligt tussen de 50% en 60%. Dit kun je meten met een hygrometer.

Lukt het niet om de luchtvochtigheid goed aan te passen, dan kun je ook met oogdruppels werken. Loop gerust eens binnen bij Bril & Lens in Monnickendam. Eelke en Daan zullen je met alle plezier informeren.

Droge ogen na een staaroperatie

Het is een veel gehoorde klacht dat men na een staaroperatie last heeft van droge ogen. Er heeft een ingreep in het oog plaats gevonden en dit kan een verstoring van de traanlaag op het oog veroorzaken, met als resultaat dat je het gevoel van droge ogen hebt. Ook dit is meestal met speciale oogdruppels op te lossen.

Wazig zien door droge ogen

Het gebeurt met enige regelmaat dat mensen in de winkel van Bril & Lens binnenstappen met de klacht dat ze wazig zijn gaan zien. Bij meting blijkt dan dat de sterkte niet noemenswaardig is veranderd, maar dat de klacht van wazig zien wel wordt aangetoond. Ook hier is soms sprake van het effect van een verstoorde traanlaag op het oog, zonder het ” droge ogen” effect. Ook hiervoor zijn er oplossingen bij Bril & Lens te Monnickendam.

Medische aandoening droge ogen

Naast alle bovenstaande mogelijkheden kan de oorzaak ook medisch zijn. Denk aan Syndroom van Sjögren, maar ook aan ooglidafwijkingen of traanbuisverstoppingen. Eelke en Daan kunnen hierin adviseren en verwijzen indien nodig door naar een specialist.

Last van droge ogen? Kom naar Bril & Lens in Monnickendam

Je kunt je vraag kwijt bij Eelke en Daan en zij zullen je met plezier verder helpen.

Bril & Lens
Zuideinde 25
1141 VG Monnickendam