Contactlenzen en make-up

contactlenzen en make-up

Contactlenzen en make-up zijn zowel elkaars vriendjes als vijanden. Met contactlenzen komt je noeste arbeid van opmaken toch beter uit dan met een bril.

Maar make-up op je contactlenzen is niet goed. Vandaar dat we een paar tips geven.

Eerst contactlenzen dan make-up

Wil jij je opmaken? Zorg dan dat je de contactlenzen al in hebt gedaan. Wel eerst goed je handen wassen, liefst met een desinfecterende zeep.

Zodra je de lenzen in hebt, kun je beginnen aan je make-up. Voordeel is ook nog eens dat je ziet wat je doet.

Doe je het andersom, dus eerst make-up en dan de lenzen in, dan bestaat de kans dat de contactlenzen per ongeluk in contact komen met de make-up. En dat is bijna niet van je lenzen af te halen.

Ook bij het verwijderen van je make-up: doe je eerst je lenzen uit.

Oogpotlood en contactlenzen

Hou jij van smokey eyes? Pas dan wel op met je oogpotlood. Zorg ervoor dat je niet op de binnenrand van je ooglid tekent. Dit geeft af op je contactlenzen en deze vettigheid is bijna niet van je lenzen af te halen.

Oogschaduw crème in plaats van poedervorm

Oogschaduw kun je als contactlensdrager beter in crème vorm gebruiken dan in poedervorm. Het poeder wil wel eens loslaten en komt dan op de lens en geeft een verkleuring.

Hypo-allergene mascara

Wist je dat er hypo-allergene mascara bestaat? Deze is ook bedoeld voor contactlensdragers. Deze is bij veel oogzorgspecialisten te koop.

Dichtstbijzijnde oogzorgspecialist

      Geef als eerste een reactie

      Geef een reactie

      Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.